Helene Ahlson

Kategorier
Läs mer

ATT BLI SJUK MITT UNDER DIETEN…

februari 28, 2017

Ja, det är ju som det låter: inget vidare helt klart. Men inget du kan styra så mycket över heller ifall det väl är ett faktum.

Jag brukar faktiskt hålla mig förvånansvärt frisk året om. Det brukar slå till en, max två, gånger om året och då riktigt ordentligt när året närmar sig sitt slut. Jag drar alltid samma slutsats och det är att jag åker på allt som alla andra haft under hela året i en samlad ”bomb” när jag väl slappnar av efter årets alla jobb, tävlingar, resor etc som man far runt på 24/7.

MEN…nu har jag alltså åkt på influensan mitt under min pågående diet! Låg jag inte redan lite pyrt till tidsmässigt, om jag nu vill gå upp på vårtävlingarna, så ligger jag VERKLIGEN illa till nu! Så gissar att det bara är att ”gilla läget”, som man så fint säger, och behålla lugnet, invänta kroppen och blicka framåt mot nästa mål…

Men hur tänker jag när en blir sjuk så här mitt under en tävlingsdiet då? Ska man strypa all mat bara för att man blir sängliggande? Eller vad gör man?

Det största misstaget som man lätt gör om man blir sjuk, och därmed inte kan röra på sig och träna som förväntat, under en pågående diet är att man automatiskt drar ned massor på energiintaget. Tyvärr tror jag inte på detta…

Det finns ju ofta en anledning till att man blir sjuk, immunförsvaret är ju i alla fall knappast på topp och det kan det finnas flera orsaker till. Några av dem kan ju vara kombinationen av ett minus på energiintaget och ett plus på energiutgifterna (ökad mängd träning), lägg sedan till lite ökad stress i vardagen samt kanske lite sämre och mindre sömn.

Om man nu då blir sjuk och får för sig att kompensera inaktiviteten med ytterligare en minskning på energiintaget så säger det sig självt kanske att kroppen knappast får den hjälp som den behöver för att bli frisk?

Nej, gör om och gör rätt. Lägg istället fokus på att BLI FRISK och ge kroppen de bästa förutsättningarna för det. Ät enligt din dietplan, men kanske minska på eventuella extramål som ligger i samband med din träning normalt, och DRICK extra mycket!

Med optimerad näring som fyller dina behov av vitaminer, mineraler och näringsämnen, mycket vatten, VILA och tålamod så gör du ditt bästa för att kurera snabbt.

Tur man har en välfylld kyl av både NJIE och Cleanfoods mat och produkter.

Kroppen är det viktigaste du har, den är DU, utan den finns och funkar du ju inte. Så det går lixom inte att strunta i den behov och ”gömma den i garderoben” när den inte spelar samma melodi som ditt mindset.

Nej, det är den enda kompisen du aldrig blir av med så var snäll mot den!

Jag har nu insett att jag ligger hyfsat risigt till tidsmässigt inför vårens tävlingar, men för det kan jag inte jaga igång kroppen innan den är redo för det. Då ligger jag där hemma på soffan inom kort igen…

Som sagt; det bara är att ”gilla läget”, behålla lugnet, invänta kroppen och blicka framåt mot nästa mål…

Lägg gärna dina kommentarer till detta blogginlägg på mitt Instagraminlägg som hör till detta inlägg.

IG: @heleneice @heleneice_video