Helene Ahlson

Kategorier
Läs mer

ETT BESLUT ÄR FATTAT…

mars 24, 2017

Jag har nu krigat extremt hårt, mycket hårdare än vad jag brukar göra, på min diet under de sista 3-4veckorna. Detta för att se OM jag skulle hinna ta mig till en, för mig, acceptabel tävlingsform till Sweden Grand Prix som även är ett kval till Europamästerskapen (EM).

Igår ”rådade” jag med några av mina nära som sett min form under hela den här dieten hittills och idag tog jag det slutliga beslutet…

Bildtext: Fotograf: Robert Johansson

Från början var mina tävlingsplaner detta år lagda först from juni och framåt, jag hade och har fortfarande en plan för 2017´s tävlingssäsong. Men efter viss pepp, push och övertalningar så testade jag att försöka ta mig i form tidigare för att kanske, kanske ha en möjlighet att få åka med på ytterligare ett EM. Men för att lyckas kvala till EM så krävs i stort sett en TOPP NOTCH-form och dessutom en förstaplacering på Sweden GP, och det är fortfarande ingen garanti att man får åka med till EM ändå. Landslaget togs egentligen ut redan vid Svenska Mästerskapen förra året (2016) men har man tur kan det finns någon plats ytterligare, för de som inte tävlade då på SM, nu istället på GP:n alltså.

 

Som jag så många gånger tidigare nämnt så tävlar jag ju inte för att bevisa en massa för andra eller för att någon annan än jag själv vill det. Jag har alltid tävlat när det känts bra och rätt i livet, när jag har ”flowet”. Och även om vi igår kom fram till att jag förmodligen skulle klara att ramla in på målsnöret med en OK tävlingsform nu till GP:n så hade det inte gått till på det viset som jag är van vid, och som jag vill att det ska vara. Jag hade fått stressa och i stort sett kriga mig halvt in i väggen varje dag fram till dagen D om 2 veckor, och det är INTE min melodi..

Bildtext: Fotograf: Robert Johansson

Och vem säger att jag ens skulle vara i närheten av att lyckas fighta om en EM-plats bara för att jag tar mig i form och ställer upp och tävlar nu om 2 veckor?

Nej, så beslutet som jag fattade idag innebär att jag hoppar Sweden Grand Prix och följer istället min planerade tävlingsplan. Detta innebär att jag nu istället ligger hyfsat bra till tidsmässigt med formen och kan hitta MITT flow igen och njuta av vägen fram till tävlingarna, precis som jag alltid gjort. J

 

Nu ska jag bara må SÅ toppen hela helgen och peppa alla atleter som tävlar på Better Bodies Challenge, årets första svenska fitnesstävling som går här i Stockholm!

Jag kommer livesända både från Better Bodies Officiella Facebook-sida stundtals och en hel del från min egen  IG-story: @heleneice.

Så om ni inte är på plats vid tävlingarna i morgon men ändå vill få en liten inblick i hur allt fungerar på en fitnesstävling som bland annat inregistrering (sänds via min IG ikväll), tävlingarna, backstageområdet, intervjuer med tävlande och personal, monteraktiviteter etc. (sänds via både BB´s FB och min IG) häng på våra sociala medier! 🙂

 

Mer om tävlingen och vart ni kan köpa biljetter etc. hittar ni här:

http://www.betterbodieschallenge.se/index.html

 

Lägg gärna dina kommentarer till detta blogginlägg på mitt Instagraminlägg som hör till detta inlägg.

IG: @heleneice @heleneice_video