Helene Ahlson

Kategorier
Läs mer

ETT DIETVÄNLIGT, MEN RIKTIGT GOTT BAKTIPS SÅ HÄR PÅ ”LILL-LÖRDAGEN”!

mars 16, 2017

Tänkte bara berätta att jag utvecklat mina dietvänliga muffins ytterligare och nu är de RIKTIGT bra och goda! Till och med mina vänner och familj, som inte lever samma ”fitness-liv” som en annan gillar dem! 🙂

Denna gång satsade jag på ProPud Crunchy Granola Apple Pie.

Blueberry-Apple muffins:
Recept för 6st muffins a lá större modell:
4 äggvitor
3dl havregryn
30g proteinpulver vanilj
3 pkt NJIE´s ProPud Crunchy Granola Apple Pie
2 teskedar bakpulver
Blåbär

Mixa havregrynen så att de får en mjölig konsistens och vispa sedan äggvitorna fluffigt i en separat skål. Tillsätt ”havregrynsmjölet”, proteinpulver, bakpulver och ProPuden och blanda ihop till en kladdig smet. Häll upp i 6 st stora ”amerikanska” muffinsformar, peta ner blåbär i smeten och toppa därefter med ytterligare blåbär och granolan (som ligger i locket på ProPud Granola).
Grädda dessa i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Ta ut dem när de fortfarande är lite kladdiga så blir konsistensen HELT perfekt när de svalnat (om man gillar lite kladdigt degiga muffins).

Dessa passar perfekt som mellanmål ”on the go”, eller t.o.m som frukost till kaffet då de innehåller i stort sett samma sak som man annars skulle äta till frukost: protein och havregryn. 🙂

 

Kategorier