Helene Ahlson

Kategorier
Läs mer

GALET NYTTIGA OCH PROTEINRIKA MOROTSMUFFINS!

oktober 9, 2017

Nu är laboratoriet hemma i köket hos Helene igång igen.

Och det första som jag bakade var morotsmuffins, för det hör till mina all time favorites bland bakverk! 😀

 

Jag vrider och vänder på ingredienserna så att både smak och innehåll ska bli så bra som möjligt. Men denna gång gjorde jag det lätt för mig och tog hjälp av min fina vän Sanna Backmans, alias ”Tastyhealth”, recept som kanske är en av Sveriges mer kända ”nyttighetsbakare”.

Tack vännen! <3

Ingredienser:
(20st)

MUFFINSSMET

5 dl havremjöl
120 g proteinpulver (vanilj)
4 tsk kanel
2 krm kardemumma
5 tsk bakpulver
½ tsk salt
5 dl sötströ
8 äggvitor
2 små burkar (125g st) morotspuré, tex. Semper barnmat
200 g vatten
1 normalstor finriven morot
1 normalstor grovriven morot

FROSTING

5 pkt 5% cream cheese
200g ProPud Vanilla
Man kan även lägga till någon msk proteinpulver (vanilj) för att få lite fastare konsistens.

GÖR FÖLJANDE

Sätt ugnen på 175 C.
Blanda torra respektive blöta ingredienser för sig och rör sedan ihop dem till en slät smet.
Fördela smeten på 20 st små, alt. något färre stora, muffinsformar och grädda i ca 15 min.
Låt dem svalna helt.
Blanda ihop ProPud och cream cheese, lägg i blandningen i en fryspåse, klipp av ena hörnet så det blir ett litet hål och spritsa sedan ut glasyren på muffinsarna.
Garnera med valfritt tillbehör, jag valde jordgubbar denna gång. 🙂

 

Innehåll/muffins

Kcal: 136
Protein: 11 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 4 g

 

Lägg gärna dina kommentarer till detta blogginlägg på mitt Instagraminlägg som hör till detta inlägg.
IG: @heleneice @heleneice_video