Helene Ahlson

Kategorier
Läs mer

DÄRFÖR BORDE DU ÅKA MED PÅ EN TRÄNINGSRESA!

december 14, 2017

Sol och bad kombinerat med träning, svett, pepp och en massa nya vänner! Detta är några av anledningarna till varför du borde åka på en träningsresa!
Låter det intressant? Kul? Lockande? Vad bra, fortsätt läsa i så fall. 😉


Det räcker faktiskt att du gillar att träna, eller vill hitta motivationen för att få en mer hälsosam livsstil, för att du ska tycka om att åka på en träningsresa! Du får det bästa av alla världar, både semester och träning med likasinnade och väldigt motiverade människor. Alla tränar med alla och du får, på flera av resorna, möjligheten att träna allt från styrketräning och crossfit till MMA/boxning, bootcamp, beachvolley, simning, yoga/mobilitet och promenader/löpning i en oförglömlig miljö. Dessutom får du sol och en massa sköna människor att hänga med.

När jag arrangerar resor försöker jag få till en ”klassresekänsla” och ofta skapar vi en Facebookgrupp innan där vi peppar varandra och lägger upp både rese– och träningstips inför avresan. Det gör att när vi väl ses på Arlanda så är det som att alla redan känner varandra. Facebookgruppen lever ofta kvar genom medlemmarna i flera år efter en avslutad träningsresa.

När du åker på en träningsresa finns, så klart, möjligheten att träna hur mycket som helst. Men du kommer också få tid till att sola, bada, ta det lugnt, kanske ta någon spa-behandling, shoppa eller se på sevärdheter. Som en vanlig semester alltså, med skillnaden att du garanterat kommer hem fylld med endorfiner från alla träningspass du genomfört.
Du kommer att komma hem piggare, mer motiverad och känna dig toktaggad till att fortsätta träna. På resan kanske du kommer upptäcka nya träningsformer, samtidigt som du får den efterlängtade semesterkänslan. Mina resor går bland annat till USA, Playitas på Fuerteventura, Kreta, Marbella och Thailand. Vi försöker även hitta en del guldkorn i form av typiska upplevelser för respektive land så att vi inte bara sitter fast på komplexet. I Dallas testar vi till exempel gunshooting, bullridning och att åka wakeboard medan tex. Thailand kan bjuda på Thaiboxning, SPA-behandlingar, båtturer osv.

Jag får ofta frågan om man kan eller vågar åka ensam på dessa resor, och svaret är givetvis JA!
Det är ibland nästan roligare att åka själv eftersom du lär känna så otroligt mycket nya människor och garanterat kommer komma hem med 20 till 30 nya vänner.
De jag reser med åker många gånger igen, det blir så bitna och ser dessa resor som både en återträff med alla, men även ett bra sätt att sätta nya mål inför. Det är en väldigt positiv känsla på resorna, mycket tack vare att träningen ger positiv energi, endorfiner och glädje. Och att alla är där av samma anledning, att ha roligt och må fantastiskt bra!

Vad kan då vara bättre än att leverera en av 2018´s kanske roligaste resor till er nu så här lagom till julklappsshoppingen? 😀
Jag och min kollega Gyula (som jag har de flesta resorna med) kommer tillsammans med NJIE arrangera en galet rolig resa till Kreta i maj!

Gå in redan nu och läs mer om den samt säkra din och dina vänners platser på resan!
www.njie.se/halsoboosten