Helene Ahlson

Kategorier
Läs mer

JAKTEN FORTSÄTTER…

maj 30, 2017

Ni som läste förra blogginlägget vet att jag just nu försöker finna orsaken till att min kropp inte riktigt vill bete sig som jag önskar (och som den brukar).

Och nu har det gått en vecka med dessa symptom och en första utvärdering av mitt omstrukturerade upplägg ska ske.

Det har svängt både upp och ner i form och känsla i koppen under den här veckan…

Igår var veckans höjdpunkt, formen satt där den skulle för första gången på flera dagar vilket var SÅ skönt, jag hade massor av energi och poseringen kändes bra. Jag var så himla lättad och lycklig över att vi äntligen började hitta tillbaka till varandra min kropp och jag. Sen vaknade jag idag…

Upp som en sol och ned som en pannkaka. Det var en vätskigare och lite lätt illamående Helene som tog sig ut på prommisen i morse. Det svänger verkligen från dag till dag just nu och jag har insett att jag helt enkelt får försöka tajma min kropp med tävlingsdatumet så allt synkar på dagen D.

Vad kan nu denna svängning som kom i natt bero på då? Troligtvis är det sömnen då den var för kort och inte optimal i natt. Jag sov hemma igen efter ca 5 nätter borta och det är som något händer när jag sover hemma, kroppen vill lixom inte. Det måste bo spöken i mina väggar, haha…

Sen har vi det här med allergin också, det tyder på att jag kan ha åkt på någon form av detta tyvärr. Men jag vill inte gå och göra tester för det nu innan tävlingen med risk för att få en massa utslag på kroppen av testerna. Tar tag i detta väl hemma på svensk mark igen.

Så nu fortsätter jag i samma bana som förra veckan med lugna promenader som cardio, lättare vikter men fler reps i styrketräningen, extra fokus på stretch, rörlighet och posering samt egentid i lugn och ro.

En stretch som jag alltid kör under mina tävlingsdieter, som verkligen hjälper en att kunna rotera mer i tex. sidoposerna är denna:

Jag använder mig av vikter på axel och knä för att verkligen komma ner ordentligt i stretchen. Jag är så stel så om jag inte har någon annan person till hjälp som kan pressa ned mig så kommer jag aldrig ner till full stretch. Det tar mig ibland över 10min att komma ner hela vägen på min stelaste sida. Men om jag gör detta ca varannan dag under de sista 3-4veckorna innan tävling så är jag SÅ mycket rörligare sen! J

Passar på att bjuda på två av tre av mina frukostar som jag varierar emellan nu på dieten:

Baked oat med hallon + hallon-omelette + Propud Proteinshake Coconut:

Baked oat:

Blanda 1dl gryn med hallon, vatten samt lite sötningsmedel (jag använder stevia). In i micron i ca 2min och låt sedan stå i kylen minst 30min, men gärna längre (kan stå över natten).

Hallon-omelette:

Stek 4st äggvitor ihop med hallon och lite sötningsmedel (om önskas).

Baked oat med hallonmousse:

Baked oat:

Blanda 1dl gryn med hallon, vatten samt lite sötningsmedel (jag använder stevia). In i micron i ca 2min och låt sedan stå i kylen minst 30min, men gärna längre (kan stå över natten).

Hallonmousse:

Vispa 1dl äggvita hårt ihop med sötningsmedel samt hallon.

Önskar er alla en grymt stark vecka!

 Lägg gärna dina kommentarer till detta blogginlägg på mitt Instagraminlägg som hör till detta inlägg.

IG: @heleneice @heleneice_video