Helene Ahlson

Kategorier
Läs mer

PÅ ANDRA SIDAN JORDEN…

augusti 9, 2017

Ja, så känns det nästan när man börjar en resa över till USA. Det är en lång resa med många stillasittande timmar på flyg och i värsta fall även på flygplatser. Jag och mina sponsorer, om de bokar mina flyg, brukar dock prioritera flygningar som inte innebär för långa stopp i mellanlandningarna även om det skulle kosta någon krona extra. Denna gång flyger jag via London för på hemvägen ska jag stanna en extra natt i London för ett fotojobb.

Upplägget nu sista veckan inför den här tävlingen kommer förmodligen bli lite annorlunda mot sist i Marbella då jag fick gå på en riktigt hård tömning för att försöka bli av med den vätskan som kroppen drog på sig. Nu har kroppen varit mer harmonisk och jag har ett bättre utgångsläge, bättre form och något torrare än sist. Så beroende på hur mycket vätska den drar på sig nu över denna långflygning kommer jag styra en eventuell tömning/laddning efter det. Sista veckan nu innan jag åkte så har kroppen känts jättebra formmässigt, dock lite stel och trött emellanåt i poseringen. Jag hoppas det ska släppa med värmen där borta i USA (det är nära 40 grader varmt där) och göra så att kroppen mjuknar lite.

 

Jag kommer landa i Dallas om ca 7timmar och då är klockan ungefär 17.00 där, medan den är midnatt hemma hos er i Sverige. Så med andra ord kommer jag ligga ca 7 timmar efter er hela den här resan, vilket innebär att jag kommer tävla mina två klasser på lördag em svensk tid. Och skulle det bli vidare till final så startar de närmare midnatt (lör) svensk tid.

Jag blir nu först kvar i Dallas fram till tors fm för lite foto/filminspelningar, poseringsträning, träning samt rodda i ordning all laddningsmat, packa om väskan etc inför helgen som kommer spenderas i San Antonio där tävlingen hålls på lördag.

Tors fm sätter jag mig, tillsammans med Brittany som är en god vän till mig och som också ska tävla på samma tävling i Pro Womens Physique, tillsammans med några av hennes vänner samt hennes coach i bilen och drar en roadtrip på 5timmar över till San Antonio.

Bara detta tycker jag ska bli så himla kul! Det blir en så lättsam och skön inställning till tävlingen när man startar upp allt med en roadtrip, skön musik, goa människor och sol hela vägen. Lite som att åka till fjällen! 🙂

 

Väl i San Antonio ska vi bara göra oss hemmastadda på tävlingshotellet och lägga allt fokus på vad som komma skall. Det innebär bland annat mer träning (extremt lätt, endast för att få lite cirkulation i kroppen), posering, stretch, inregistrering, färgläggning, atletmöten, ryggläge på hotellrummet osv osv.. Vi är 6st från vårt ställe (Gymmet ”…destination”) i Dallas som kommer att tävla i helgen, de flesta på Pro nivå.

Först på fredag kväll efter inregistreringen får vi veta hur många vi blir i respektive klass, för tydligen kan man anmäla sig ända fram till dess. Haha…kan ju bli HUR många som helst ju! Eller så blir det kanske inte så i och med att de amerikanska tävlingarna har fler olika ländklasser än vad vi har i Europa vilket gör att det förhoppningsvis inte blir helt galet med folk i varje klass.

 

Jag ska försöka köra så mycket som möjligt från min IG-story både under dagarna kring tävlingen, men även nästa vecka då jag är tillbaka i Dallas för jobb på en stor eventvecka där vi tagit in profiler som Guy Cisternino, Branch Warren, Mike Rashid, Jason Poston m.fl som ska hålla diverse olika seminarier.

Jag vet även att Vicki, från Better Bodies Office, som själv ska tävla i helgen, kommer ta över Better Bodies Officiella IG-story och sända ”behind the scenes” från tävlingsdagen också.

 

Nog om detta nu. NJIE har en pågående tävling på sin IG-sida: @njiesverige där ni kan vinna ett helt galet pris! Det är en väska fullproppad med NJIE-produkter, foamroler, handduk, vattenflaska m.m. Så missa inte detta, utan in på deras IG-sida och kasta dig in i tävlingen! Knappa veckan kvar att lämna ditt bidrag.

Jag kan villigt erkänna att NJIE´s nya kvargsåser har gjort min diet till en ren fröjd den här sommaren. De funkar till all mat jag äter och jag har ätit dem ända fram tills jag lämnade Sverige nu, alltså in på absolut sista dietveckan innan tävling. Nedan är bara några exempel på hur de förhöjer min dietmat..

Här ser ni även en annan ingrediens som varit mer eller mindre stående i min mat den här sommaren: delikatess kött från ”Bröderna Nilsson Delikatesser”. Detta svenska kött innehåller varken tillsatt socker eller E-nr och finns i en mängd olika köttsorter. Jag har framför allt ätit deras kyckling, kalkon och rostbiff. Men jag vet att de i alla fall har både korv och skinka i sitt sortiment också och dessa kan du hitta på de flesta matbutikerna runt om i stan.

www.brodernanilsson.se

Perfekt att ha med sig när man är på resande fot också!

Annars har jag ett bra tips till er som reser mycket utomlands och inte vill äta den, kanske inte så alltid, jätte hälsosamma flygplansmaten. Tar du inte med dig egen matlåda så kan man alltid beställa ”specialmat” i förväg till flygresan. Detta gör jag jämt oavsett jag tar med mig egen mat eller inte och då väljer jag diabetesmat vilket ska vara i stort sett socker- och fettfritt. Jag kan i alla fall garantera att maten du får framför dig på flygplanet är mycket renare än vad stolsgrannen, som inte har specialmat, får.

 

Lägg gärna dina kommentarer till detta blogginlägg på mitt Instagraminlägg som hör till detta inlägg.

IG: @heleneice @heleneice_video