Helene Ahlson

Kategorier
Läs mer

TANKAR, KÄNSLOR OCH REFLEKTIONER…DEL 2, VAD HÄNDER HÄR NÄST?

juni 22, 2017

Ja, vad händer här näst nu då?

I mina tidigare inlägg har jag berättat för er om min resa fram till den här säsongens första tävling, hur jag minut för minut jagade tävlingsformen, hur resultatet blev och hur allt kändes efteråt.

Nu ska jag bland annat berätta hur jag tänker fortsätta framåt…

Direkt efter tävlingen var jag väldigt splittrad i mina tankar och känslor vilket gjorde att jag valde att inte tänka alls på tävlingen eller nya mål på de tre dagarna som jag stannade kvar på semester på Marbella. Detta var nog det absolut bästa jag kunde ha gjort!

Direkt efter att man gjort en tävling som kanske inte gått precis som man önskade så är det kanske inte den bästa tidpunkten att börja reflektera och sätta nya mål. I och med att jag skippade ”ältandet” och tankarna om ett ”misslyckande” de första dagarna så kändes det faktiskt helt OK att börja blicka tillbaka, fundera och feedbacka sig själv. Jag hade möjligheten att med klara ögon inte bara se det som inte gick jättebra, utan även det som faktiskt gick bra. 🙂

Detta är nog en stor del av att jag idag faktiskt är glad över resan jag hittills gjort med den ganska tuffa dieten och hårda tävlingen. Jag har lärt mig massor om mig själv och min kropp och är faktiskt riktigt taggad att fortsätta den här tävlingssäsongen. It has just started…

Taggad att göra vissa ändringar i den fortsatta dieten, taggad till att våga testa en del nytt och taggad till att fortsätta ge mitt allt för att uppnå min livs bästa form!

 

Jag har diskuterat mina planer med både domare och andra personer som är väl insatta i tävlingsverksamheten både på hemmaplan och utomlands och har väl nu, till iaf 90%, spikat nästa tävling som kommer bli San Antonio Extra Vaganza den 12/8. Därefter kan det komma att bli ett eventuellt SM igen, men som jag alltid sagt: en tävling i taget.

San Antonio Extra Vaganza ska tydligen vara en rätt välkänd och stor tävling i USA som har mycket publicitet, håller hög kvalitet och ett mycket gott rykte.

Den här tävlingen ligger bra till tidsmässigt då det från och med nu är 7 veckor dit. Detta ger mig tid att både återhämta kroppen samt ladda på energinivåerna.

Jag kommer nu och ca en vecka framåt ligga högt i energiintag för att ge kroppen en bra skjuts framåt i både energiinlagring, ämnesomsättning samt motivationsboosta mig själv då jag garanterat kan prestera mer i gymmet efter detta. Efter denna vecka kommer jag återgå till dieten och köra all in ända fram till målet.

Det känns faktiskt roligt att göra detta, inte alls jobbigt som kanske fler av er tror på grund av att jag faktiskt redan gått på en ganska lång diet. Vi är flera som dietar just nu så denna gång kommer jag ha mina vapendragare bredvid mig på resan.

Så med detta sagt så vet ni nu att Marbella inte var det sista ni såg av mig. 😉


Bild: Från Olympia Amateur i Marbella. Ni får ursäkta min halvt katastrofala posering som tyvärr drabbades av krampen jag hade i vaderna.

Jag vill även i detta inlägg passa på att tacka alla personer som stöttat och supportat mig under resan hittills, och som jag vet kommer fortsätta att finnas där för mig. Givetvis är ordningen som jag nu tar upp alla i helt oviktig, ALLA är minst lika betydelsefulla för mig!

Jag vill i alla fall tacka…

MAMMA: Du står mig alltid närmast, älskar mig alltid hårdast och är min trognaste supporter. Du viker aldrig från min sida och kan läsa mig som en öppen bok, du VET när jag behöver dig och du finns alltid där. ÄLSKAR dig så otroligt mycket mamma och jag är gladast i världen för att du var med mig på Olympia i Marbella!

UFFE, ASHKAN, NOBER OCH GUY: Ni har alla haft en viktig roll under min diet som de fantastiska bollplank ni är. Även en erfaren ”tant” behöver kloka personer att bolla med. En extra stjärna till Uffe som funnit där dagligen, ibland flera gånger om dagen, den sista månaden under den här dieten.

Bild: Jag & Ashkan

OLA, FILIPPA, NICO OCH JIMMY: Min extrafamilj på Marbella som var jour dygnet runt åt mig hela tiden. Utan er vet ja inte vad jag skulle ha gjort! Er sköna stil, lättsamma sinnen och positivt avslappnade inställning till allt fick mig att le inombords hela resan. Att höra er skrika från publikhavet var många gånger orsaken till mitt smile på scen. 🙂

TINA OCH JOJJE: Ni vet…tryggheten nr 1 och 2. SOM ni fixade för allt och alla inför och under tävlingen. Hoppas ni förstår värdet av er själva!

KIM OCH JEANETT: Vilka vänner jag funnit i er två, #friendsforlifeforsure! Tack för allt, verkligen!

GYMMET STHLM, ANNA, FREDDAN OCH KÄRSTIN: Vad annars ska jag spendera 99% av min vakna tid om inte hos er! Bästa gymmet, finaste ägarna/vännerna och goaste lilla maskoten!

KENNY, NICKLAS, ALI, JOANNA, SANNA, ROSSI OCH alla andra nära och fina som supportat och peppat mig under dieten på hemmaplan. Betyder mer än ni tror!

ANITA: Du slutar aldrig överraska mig med din förmåga att ta fram nya konstverk till tävlingsbikinis! Du gör bara allt så himla rätt, perfekt och galet bra! Finns ingen som du och jag lämnar dig ALDRIG!

GYULA, MICKE OCH LINN: Tack för att ni tagit hand om min kropp under hela resan. Tack också för att ni roddat och fixat i era agendor för att få till detta för mig. Ni med era behandlingar har varit, och kommer fortsätta att vara, en given del av min satsning.

BETTER BODIES, GASPBBSTORE.SE, …DESTINATION, NJIE, SMARTSHAKE, CLEANFOOD, VIVIANA FRANSAR, SALONG AURA-ELIF, TESSAN NAILS, PANDY, NOCCO: Ni har alla varit ovärderliga för mig. Inte bara under dieten och tävlingen, utan hela min resa sen flera år tillbaka vissa av er. Jag skulle kunna skriva en roman till er, men jag hoppas ni vet hur OTROLIGT tacksam jag är för allt ni gjort och gör för mig. Jag kommer aldrig ta er för givet, utan är tacksam för varje ny dag jag får vakna upp och veta att ni är en del av mitt liv och mina resor. TACK!

MICKE JOHANSSON, SWEDISH FITNESS: Att du gjorde min vistelse i Dallas möjlig och på vilket sätt du gjorde det dessutom! En oförglömlig resa där jag fick fokusera 110% på min satsning. Du ger så otroligt mycket Micke och har verkligen ett hjärta av GULD!

Här ska även du HANNE ha en store eloge för allt du gör för mig.

Sist men definitivt inte minst, ALLA NI SOM FÖLJER MIG PÅ MINA SOCIALA MEDIER: Ert stöd, meddelanden, presenter och maskotar som ni ger dagligen driver och motiverar mig mer än ni anar. Från hjärtat: TACK SNÄLLA!

 

Lägg gärna dina kommentarer till detta blogginlägg på mitt Instagraminlägg som hör till detta inlägg.

IG: @heleneice @heleneice_video