Helene Ahlson

Kategorier
Läs mer

TRE STORSTÄDER PÅ TRE DAGAR…

april 12, 2017

Jag har nog aldrig spenderat så många vändor på så kort tid på tåg som under den här gångna helgen.

I fredags satte jag mig på tåget från Stockholm ned till Malmö för att coacha mina fina atleter på Sweden Grand Prix, en tävling som bjöd på ett mycket bra startfält i alla kategorier.

Mina tre atleter, som alla tagit guld under sina tidigare starter den här våren, presterade riktigt bra även denna helgen. De är alla tre mycket målmedvetna, dedikerade atleter som kämpat hårt för den här vårsäsongen på scen. Och det syntes även den här helgen vilket resulterade i två 4e placeringar och en 5e plats. Motståndet på Sweden Grand Prix var, som sagt, mycket bra och dessutom hade vi många internationella atleter från våra grannländer här. Jag är mäkta stolt över mina ”ungdomar” och ser så mycket potential och framtid i alla tre.

Nu har vi en tävling kvar på svensk mark den här våren och det är Tyngre Classic i helgen där vår Sebbe från Team Forever Fit by Better Bodies ska avsluta vårsäsongen med flaggan i topp. 🙂

 

I lördags kväll gick nästa tåg från Malmö till Göteborg där jag mötte upp ett flertal av mina vänner. De var en ganska bokad agenda för att hinna med så många som möjligt (och ändå hann jag inte ens med hälften av alla sm jag ville spendera min tid med), men det är så pass sällan som man är i Göteborg där faktiskt många av mina vänner befinner sig.

Unnade mig en rejäl påfyllning av mat i söndags kväll vilket bestod av tacos och NJIE´s nya glass + jordgubbar. 🙂

Även om jag väljer att fylla på ibland under min diet så innebär det inte att jag ”spårar ur” och trycker i mig allt jag kommer över. Jag har skrivit flera hela inlägg tidigare om min inställning till påfyllnadsdagar/mål under diet och kan fortsätta att säga att jag inte mår bra av enbart skit och FÖR mycket sånt på en och samma gång. Nej, jag väljer att äta det som jag VERKLIGEN känner för och gärna med hyfsad kvalitet fast med ett högre energiintag totalt sett.

Denna gång blev det, som sagt, tacos och jag kör min egen variant av detta. Min tacotallrik ser ut så här:

  1. en botten av nachoschips
  2. 5%-ig nötfärs med sockerfri taco kryddmix + lök
  3. hackade tomater på det
  4. minikeso på toppen
  5. detta värms i micron så keson smälter
  6. till detta serveras grönsaker, kvarg, tacosalsa utan tillsatt socker och ev. ketchup sötad med stevia

Egentligen så är det bara chipsen som är ”dåliga” i detta, allt annat är sådant som jag egentligen skulle kunna äta en vanlig dag på dieten. Så för att sammanfatta min påfyllnadsmiddag den här helgen blev det inte SÅ mycket mer kolhydrater eller fett än normalt, utan framför allt mer mat och lite extra ”lyx” på tallriken.

 

2 pass på Ironworks hanns med under helgen, sön ben och mån rygg.

Benpasset var inte från denna värld och det gör sig påmint både i ben och rumpa varje steg jag tar nu!

Benpasset såg ut så här:

2superset av benspark & lårcurl (högreps uppvärmning)
6set utfall i smith (vartannat ben), varav 4st riktigt tunga arbetsset
4set enbents benpress
5set benpress i HOIST-maskin (vidrig för HELA benen!!)
4superset av lårcurl & abductormaskin, varav dropset på sista
4superset av benspark & adductormaskin, varav dropset på sista

I alla set låg vi aldrig under 12-15reps och jobbade oss verkligen helt till failure i varje övning.

 

Min form börjar ta sig lite mer för varje ny vecka som går nu och det känns skönt att man har gott om tid fortfarande till första säsongens första tävling i juni.

Kan man undvika stress under en diet så hjälper man både sin kropp och knopp extremt mycket.

 

I skrivande stund är jag nu tillbaka på tåget på väg hem till Stockholm. Vår fina huvudstad som, den dagen jag lämnade den, utsattes för ett fruktansvärt hemskt attentat. Jag kommer aldrig kunna förstå de människor (om man nu bör kalla dem så) som utsätter andra människor för dessa hemskheter.

En timme efter att jag lämnade huvudstaden i fredags så bombas min mobil av meddelanden från vänner och familj som undrar om jag är OK. Jag förstod först ingenting, men när det väl gick upp för mig vad som hade hänt så knöt det sig ordentligt i magen på mig. Någonstans hade man gått och väntat på den här dagen, men ändå hoppats in i det sista att vi ”lilla, snälla Sverige” inte skulle vara ett motiv för dessa attentat. Men nu blev det verklighet…så hemskt….

Jag lider med de drabbade och skickar all min kärlek och tankar till er.

Lika mycket kärlek och även tacksamhet ska såklart våra hjältar, poliser, sjukvårdare, vakter och frivilliga medmänniskor som arbetat och hjälpt till under helgen ha.

 

Lägg gärna dina kommentarer till detta blogginlägg på mitt Instagraminlägg som hör till detta inlägg.

IG: @heleneice @heleneice_video