Helene Ahlson

Kategorier
Läs mer

VAD SOM ÄR VIKTIGT HÄR I LIVET…

januari 16, 2018

Om man inte är i ”vår bransch”, fitnessbranschen, själv så kan man nog tycka den verkar extremt ytlig. Med all rätt…

Vi jagar ”den perfekta kroppen” genom ett ganska extremt och inrutat liv som sedan ska bedömas av ett gäng personer likt en hundutställning. På detta så ska man även bygga upp sitt varumärke (varav din kropp är en stor del av det) i så många olika sociala mediekanaler som möjligt för att vinna sponsorers och följares intresse.

Ser man på våra liv med dessa ögon så förstår jag mångas funderingar kring varför man gör detta. Jag tror att man måste ha varit eller vara en del av hela den här karusellen för att riktigt förstå…

Jag har varit med i svängen sen 2005, vilket ger mig hittills 12år av tävlingar, dieter, foto-/TV-projekt som kräver en tight & vältränad form, mycket jobb i sociala medier, galet mycket och hård träning, tidiga mornar för att hinna med allt, mindre fest/spontan socialtid och ett kanske lite mer inrutat liv.

Jag har varit med så pass länge att jag sett hur branschen har utvecklats från att vara en sport där träning och tävling stod i fokus (som alla andra sporter), till som idag där vad du gör/ser ut på och hur mycket tid du även orkar spendera på IG/FB/bloggar och YouTube spelar en minst lika viktig roll.

Inget fel med detta, det bevisar bara att allt utvecklas och går framåt precis som med allt annat här i livet. Och man väljer ju faktiskt helt själv hur mycket man vill ta del av det.

För mig har hela min business vuxit fram ur mitt intresse och glädje för träningen. Jag hade från början inte en tanke på att jag skulle bli en Fitnesstjej som står på scen iklädd bikini och höga klackar. Haha…det var nog faktiskt det sista jag trodde om mig själv.

Jag kommer ursprungligen från stallet där skit under naglarna och det oglamorösa, osminkade livet hör till vardagen. Jag var i stallet 24/7, red flera hästar om dagen, mockade skit dygnet runt och frös häcken av mig om vintrarna. Men det skulle bara göras och jag gjorde det med glädje, för jag älskade mina hästar och min ”familj” av likasinnade vänner i stallet. Jag hade förbannat roligt med andra ord! 🙂

Av en slump halkade jag in på fitness-spåret och blev kvar där. Hur och varför är en annan lång historia som jag kan berätta i ett annat inlägg. Men det jag vill komma till med hela det här inlägget är att allt det som jag skrivit ovan som Fitnesslivet kan låta så extremt ytligt, men för mig har det inte varit det. Jag fann, precis som med hästarna, glädjen och kärleken till styrketräningen och tävlingarna har bara varit ytterligare en sak som motiverat mig i min träning. Jag har genom dem fått mål och utmaningar, vilket nästan är ett måste för en annan som är en tävlingstjej i grund och botten. Vad jag än gör i livet så vill jag utvecklas och komma framåt, då finner jag alltid ett värde och glädjen i det jag gör. Och det gör jag genom nya utmaningar, upplevelser och målsättningar. 😀

Att ha roligt har alltid varit A & O för mig, då kommer jag inte ångra något jag gör eller har gjort.

Med det här fitnesslivet så har så många andra positiva saker kommit med; alla fantastiska vänner jag fått, alla resor och platser runt om i världen jag fått uppleva, alla jobbprojekt och klienter som jag kanske aldrig annars hade fått ta del av, all kunskap om mig själv, om min- & andras kroppar, -kost & träning, mitt företag som aldrig tar en paus…

Jag har inte haft en lugn stund, jag vågar nog påstå att jag verkligen maxat och utnyttjat mitt liv hittills. Och det är faktiskt inget jag ångrar so far.

Branschen må vara ytlig för många, men den har gett mig ett väldigt innehållsrikt liv som jag är otroligt tacksam för.

<3

 

MEN…

Visst är det lätt att ibland glömma bort att det finns ett liv även utanför detta när man lever i och med folk som alla lever likadant.

Ibland händer det saker i livet som får en att stanna upp och fundera, ta ett stag åt sidan och reflektera över annat utanför den här fitnessbubblan.

Jag är idag 38år gammal (ja, jag säger gammal även om jag fortfarande känner mig ung J) och kan ibland tillåta mig att se på mitt liv utifrån med ett par andra ögon. Jag är tacksam över allt livet gett mig hittills, tacksam över att jag är den personen som vill mycket, tar tag i livet och ser till att det faktiskt hela tiden händer nya saker. Men jag ser även att det finns så mycket mer att uppleva, fler människor att lära känna och framför allt det viktiga med att spendera mer tid med mina närmsta. Tiden är en av få saker vi faktiskt inte kan påverka, men hur vi utnyttjar den kan vi styra.

Jag fick ett meddelande från en väldigt nära person i mitt liv igår, en text som fick en att stanna upp och tänka till lite. En text som många borde läsa.

Det var inget nytt, men en viktig upprepning om hur viktigt det är att ta vara på dagen för du vet inte vad som väntar i morgon. Att inte haka upp sig på småsaker, utan istället vara glad och tacksam för vad vi faktiskt har.

Jag kommer dela texten på min Facebooksida för er som är intresserade av att läsa den, men allt handlar i slutändan om detta: ”Carpe Diem”.

Eller som en av mina bästa brukar säga: ”MAXA livet!”.

 

Nu ska jag gå ut och maxa den här dagen för mig och mina klienter!

<3

 

Behöver ni lite extra pepp någon dag så slå en signal till NJIE´s pep talks-linje. Samtalen är helt gratis och du får peppande ord från mig eller någon av mina kompisar Isak Melin & Assan Njie.

IG: @njiepeptalks

 

Lägg gärna dina kommentarer till detta blogginlägg på mitt Instagraminlägg som hör till detta.

IG: @heleneice @heleneice_video