Helene Ahlson

Aiheet
Lue lisää

BAKVERKSTAD HEMMA HOS MIG

maaliskuu 20, 2018

Nu börjar jag känna mig som människa igen efter helgens Kampsportsgala på Berns. Det var ett roligt och välarrangerat event med galamiddag och hela kalaset.

I mitt förra inlägg så skrev jag att jag förmodligen inte skulle träna dagen efter galan då jag visste att det skulle bjudas på en del bubbel etc. Och mycket riktigt så stannade jag hemma på soffan hela dagen, förutom när jag och boysen åkte iväg för en Acaibowl på Reload Superfood Bar.

Jag har fått lite dille på dessa bowls och äter dem gärna på helgerna när man har tid att ta sig iväg för brunch. Jag har hunnit testa några olika ställen som har dessa bowls, men vill testa mer! Så har ni tips på vart man hittar bra bowls, shout! 😀

Mitt favorithak är fortfarande Mahalo på Hornsgatan 61 i Stockholm.

 

Eftersom jag var hemma resten av kvällen så passade jag på att dra igång bakverkstaden här. Jag gjorde dels kladdiga proteinboostade Banan-/Chokladmuffins och dels en riktigt nyttig variant på kladdkaka.

Nedan följer recepten på dem samt min egna smakutvärdering.

Kladdiga Banan-/Chokladmuffins

(10st)

2,5 dl havremjöl av havregryn (mal havregryn till ett mjöl med en mixerstav)

1,5 dl valfritt proteinpulver (jag använde Tyngres ”Kärleksmums”)

2 msk sötströ

0,5 tsk salt

5 tsk bakpulver

2 stora mogna bananer

0,5 avokado

1 ägg

300g ProPud Chokladboll

100g ProPud Chokladboll (topping)

riven kokos (topping)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 C.

Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda ihop dem väl.

Häll i de blöta ingredienserna och mixa ihop till en tjock smet med en stavmixer och häll sedan smeten i muffinsformar.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20min.

Ta ut dem, pensla på ProPud Chokladboll och strö över riven kokos.

Grädda ytterligare ca 5min.

Ha koll på dem så de fortfarande är lite kladdiga när du avslutar gräddningen, annars finns risken att de blir torra när de svalnat.

 

Omdöme:

Dessa blev verkligen bra! Kladdiga även ett par dagar efter bakningen och tydlig smak av choklad/banan. En bra fördelning av de tre Makronutrienterna (Kolh, fett, prot) vilket gör att muffinsen passar bra både som frukost och mellis.

Kladdkaka

40g kasein

2 msk kokosmjöl

2 tsk bakpulver

3 msk kakao

1 tsk salt

3 msk pofiber

500 g ProPud Chokladboll

2 ägg

ProPud Chokladboll, riven kokos + Pandy´s Choklad-nötkulor till topping

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 C.

Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda ihop dem väl.

Ha i ägg + ProPud och mixa ihop allt till en slät smet med en stavmixer.

Spraya en pajform med Pamspray* alt. smörj med kokosfett och häll därefter i smeten.

* = Finns att köpa på olika websidor som bl.a. Gymgrossisten och  Fitnessbutiken.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20min.

Ta ut kakan, pensla på ProPud Chokladboll och strö över riven kokos.

Grädda ytterligare ca 5min.

Ha koll på kakan så den fortfarande är kladdig när du avslutar gräddningen, annars finns risken att den blir torr när den svalnat.

Serveras gärna ljummen direkt ur ugnen med vaniljglass och färska bär.

 

Omdöme:

Denna kladdkaka är något torrare än muffinsarna, vilket är fullt naturligt då den varken innehåller bananer eller avokado. Men energiinnehållet är så pass lågt att den lätt kan avnjutas med gott samvete på en strikt diet. 😉

 

 

Lägg gärna dina kommentarer till detta blogginlägg på mitt Instagraminlägg som hör till detta inlägg.

IG: @heleneice @heleneice_video