Helene Ahlson

Aiheet
Lue lisää

HÄLSOSAM KANELBULLE-COOKIE DOUGH CHEESECAKE!

helmikuu 20, 2018

Fick ett sån’t sug på att experimentera lite i köket igår kväll så började googla runt för att få lite inspiration. 😉

En sida som jag ofta går in på ifall jag vill baka och dessutom göra det på ett hälsosamt och lite nyttigare sätt är min kära vän Sanna Backmans hemsida: http://www.tasty-health.se

Hon har verkligen ett STORT utbud av olika recept som alla är en nyttigare variant än det ”vanliga”. Där finns bl.a. recept på olika frukostar, mellanmål, förrätter, middagar, bröd, efterrätter, bakverk, kakor, bars, smoothies etc.

 

Jag fastnade för en av hennes cheesecakes och bestämde mig för att göra min version av hennes kanelbulle cheesecake.

Den lilla ändringen som jag gjorde i hennes recept var att använda ett proteinpulver som smakar kanelgrädde istället samt hade bitar av NJIE ProPud Protein Bar med smak av Cookie Dough i kakan. De håller måttet både gällande smak och är bra i Kcal/makros-innehåll.

Recept för 8st bitar är följande:
(kopierat fr tasty-health.se)

Botten:
2,5 dl (117,5g) mandelmjöl
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk (15g) honung
1 msk (15g) kokosolja
Fyllning:
500g lättkvarg
200g 3% Philadelphiaost (eller valfri fetthalt)
1 dl (40g) vassle protein
1,5 dl flytande äggvita (ca 4 stora vitor)
1 msk stevia sötströ
1 Protein Bar
Kanelswirl:
2,5 msk sockerfri pannkakssirap (finns bl.a. att köpa hos Gymgrossisten)
1,5 tsk kanel

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ha i alla ingredienser till botten i en matberedare och mixa i ca 1 minut. Tryck ner blandningen i botten av en form med löstagbara kanter, ca 21cm diameter.
3. Mixa ihop alla ingredienser, utom proteinbaren, med en stavmixer eller i en matberedare. Hacka baren i små bitar och blanda ner dem i smeten. Häll smeten över botten.
4. Blanda pannkakssirap med kanel och ringla den över smeten i en cirkel. Dra en kniv genom smeten för att skapa ett mönster.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten, den kommer stelna i kylen, gräddar du för länge bli cheesecaken torr. Ta ut kakan och låt svalna i 10-15 minuter. Ställ sedan in i kylen i ett par timmar, gärna över natten.

Näringsvärde per bit á ca 90g:
219 kcal
21,5 g protein
9,3 g kolhydrater (inkl. fibrer)
11,9 g fett

 

Smaklig spis! 😀

 

Lägg gärna dina kommentarer till detta blogginlägg på mitt Instagraminlägg som hör till detta inlägg.

IG: @heleneice @heleneice_video