Added vitamins banner
Rubrik gott utan socker
Toppbild kampanj fruktdryck

Goda nyheter

NJIE´s fruktdrycker är det senaste vi introducerat på marknaden – goda, fräscha och fullproppade med vitaminer. Vi är stolta över att få presentera tre fruktdrycker som du enkelt kan unna dig till frukost, lunch och middag – helt utan socker. Inledningsvis hittar du NJIE´s Fruktdrycker i uppfriskande smakerna Apple & Pear, Raspberry och Lemon.

GOTT UTAN SOCKER
- EN LIVSSTIL

Tillsammans med utvalda influencers valde vi att göra kampanjen ”Gott Utan Socker”. Ett roligt projekt som syftar till att väcka tankar till liv; vad har du för relation till socker? Som producent av livsmedel tycker vi det är viktigt att skapa hälsosamma vanor som bidrar till en aktiv livsstil – utan socker. Nedan kan du se ett axplock av alla fina texter som bidrog till kampanjen, lite längre ner hittar du även en liten film vi spelade in tillsammans – hoppas du tycker om den!

"HUR BLIR MAN AV MED SOCKERSUGET?"

Emil Sjöström

"ALLT GOTT BEHÖVER JU INTE HA SOCKER I SIG!"

Matilda Djerf

"REDUCERA MITT SOCKERINTAG"

Gertrude Tornvall

"DÄRFÖR TYCKER JAG OM NJIE SÅ MYCKET"

Elin Skoglund

"UNNA SIG GOTT UTAN SOCKER"

Johanna Ljungqvist

"HÄRLIGA SAKER UTAN SOCKER"

Lovisa Wallin

"DET KÄNNS SOM JAG KAN LÄMNA LÄSKEN"

Johan Magnusson

"JAG VAR VERKLIGEN HELT BEROENDE AV SÖTSAKER"

Andrea Enström

"LIFE IS AWESOME WITHOUT SUGAR!"

Jakob Konnbjer

Gott utan socker

Hur blir man av med sockersuget egentligen?

Vi är då många som alltid tänkt tanken att sluta med socker ett tag och det är aldrig lätt.
Så hur slutar man egentligen?
Det sägs ju att det tar 2 veckor för kroppen att vänja sig utan socker så det är alltid de två första veckorna som är de svåraste, men man kan ju alltid underlätta dessa två veckor.

Nu för tiden har ju det mesta drickor socker som innehåll och de blir ju genast svårt att sluta helt och bara hålla sig till vatten.
Men nu har NJIE släppt en ny fruktdryck som är helt sockerfri och dessutom smakar precis som vanlig juice och den är även väldigt kalori-låg vilket är grymt!
Så där har vi något som underlättar direkt, jag älskar juice och brukar dricka det alltför ofta och nu kan jag dricka NJIE’S fruktdryck med gott samvete så att säga.

Jag tycker att snacket om socker är så pass viktigt då jag själv tänkt och försökt innan på att ta och sluta med socker under en period för att testa och se! Så därför har jag valt att medverka i NJIE’s kampanj ”Gott utan socker”

 

Stäng

Allt gott behöver ju inte ha socker i sig!

Morgonmys! Hej vänner! Nu har jag fått möjligheten att vara med i NJIEs kampanj ”gott utan socker”. Jag har fått prova på deras nya fruktdrycker, det finns tre olika fruktsmaker och alla smakar fantastiskt. Och det bästa!? HELT sockerfria.

Med handen på hjärtat så brukar jag faktiskt inte gilla fruktdrycker så mycket – just för att dom är för söta. Tills dessa kom in i bilden! Allt gott behöver ju inte ha socker i sig. Don’t get me wrong jag är väldigt noggrann med att äta vad jag vill, bara kroppen mår bra utav det. Men vi vet ju alla (efter många hälsodiskussioner i skolan haha) att för mycket socker inte är så positivt. Därför känns det så kul att ha fått göra detta samarbetet och fått testat produkterna, och viktigast av allt – älskat dom. Raspberry, Lemon eller Apple & Pear, vilken tror ni att ni hade gillat mest? Min favorit är Raspberry, jag älskar uppfriskande frukt drycker.

Stäng

Reducera mitt sockerintag

När jag hör ordet socker så tänker jag främst på godis men även något som jag gärna ”unnar mig”. Jag tror att väldigt många gör det – att man associerar det med något man unnar sig och gärna frossar i under en myskväll hemma en fredag eller lördag.

Jag själv är uppvuxen med socker och har alltid varit ett godismonster. Jag är den där tjejen på myskvällen som har flest godispapper framför sig efter kvällen (hehe). Det jag personligen lätt glömmer är att det faktiskt finns hälsosamma OCH samtidigt goda alternativ, till och med sockerfria. Jag tror mycket handlar om vad hjärnan är inlärd med, alltså en fredag framför Idol är lika med socker/godis.

Jag vet för min egen skull att jag bör reducera mitt sockerintag, alltså inte exkludera sockret men i alla fall minska intaget och hitta andra alternativ. Något annat som faktiskt kan provocera mig är att vi i samhället rent ut sagt uppmuntrar varandra att äta socker. Jag menar, bara för att det finns en sådan vikthets då glömmer vi istället av att för stora mängder socker tyvärr är farligt. Jag vill varken uppmuntra folk att sluta äta socker eller äta mer, utan det handlar ju om balansen, vilket jag ska försöka åstadkomma med.

Hur då? Jo, genom att hitta de sockerfria alternativen eftersom jag är medveten om att jag har ett sockerberoende. Jag är därför så glad över att medverka i kampanjen ”Gott utan socker” och lanseringen av NJIE’S nya fruktdryck. NJIE erbjuder sedan tidigare helt otroligt goda alternativ utan tillsatt socker (jag har just nu en dille på deras proteindryck med smak av cappuccino, den.är.sjuk.) och det är just sådana alternativ som jag behöver i mitt liv!

 

Stäng

I ett samhälle med överflöd av socker

Nu när hösten drar igång börjar jag automatiskt tänka lite mer på vad jag stoppar i mig. Under sommaren äter/dricker jag det mesta och går in i semester-mode. På både gott och ont… För satan vilket sockerberoende man skapar hos sig själv. Jag hatar känslan av att känna sig beroende av något.

För att komma ur mitt sockerberoende ska jag köra tre veckor helt utan socker från och med nu. De tre första veckorna är alltid jobbiga men sedan vet jag att det släpper. Man slutar helt plötsligt att känna det där jobbiga suget av något sött efter middagen.

Detta inlägg är i samarbete med lanseringen av NJIE’S nya fruktdryck och deras kampanj ”gott utan socker”. Jag tycker att deras produkter är det perfekta komplementet för att bli av med sitt sockerberoende. Varför tänker ni? För att de är sjukt goda och smakar verkligen inte sådär nyttigt och äckligt som andra ”hälsosamma alternativ kan smaka”. Utan det är faktiskt som kampanjen säger ”gott utan socker”.

Men nu ska jag inte vara sån – jag älskar socker inkl godis och läsk. Men om jag inte sätter gränser för mig själv så kan jag sitta och äta godis alla dagar i veckan och det kan bli farligt. Jag tänker inte ens på vikt när jag skriver detta.

Sedan finns det miljarder fler anledningar till att socker är farligt. Vi lever helt enkelt i ett samhälle med överflöd av socker och därför tycker jag att vi i alla fall kan försöka att välja de sockerfria alternativen när man kan. Därför tycker jag om NJIE så mycket!

 

Stäng

Gott utan socker

Det är ingen nyhet att jag är svag för dom dära godsakerna i vardagen. Den senaste tiden har det dära suget blivit något extremt. På bara några få veckor. Framförallt på kvällarna när barnen har gått och lagt sig. Ett sug som har gjort mig lite smått frustrerad över hur sockret kan styra min kropp på det viset. Det är nog flera som känner igen sig, då ”snacket” om just sockret har ökat något extremt den senaste tiden. Det är ett så pass viktigt ämne att jag mer än gärna ville medverka i NJIE´s kampanj ”Gott utan socker”. Tack vare denna kampanjen så har jag verkligen insett att man kan unna sig gott utan att det behöver vara mängder med socker i.

NJIE & deras sockerfria produkter hjälper en att finna balansen mellan träning, hälsa & god kost. Och det är precis den balansen jag vill ha i min vardag. Det är klart att man ska kunna unna sig, men med bra sockerfria & goda alternativ så kan man dämpa det dära ”suget” fast på ett bra vis. Som här nedan har jag testat deras nya fruktdrycker. Dom är fyllda med mängder av olika vitaminer, så som C, D B12, B7, B6, B5, & B3. Dom vitaminerna bidrar till väldigt många olika faktorer som påverkar kroppen positivt inifrån & ut. Jag har testat flera utav deras produkter tidigare, och jag ser fram emot resterande.

 

Stäng

Gott utan socker – Njie

Som många av er vet (i alla fall ni som läst min blogg länge)”kämpar” jag med ett sockerberoende, jag är en riktig sockergris och får nog i mig för mycket socker varje dag. Det är såklart viktigt att unna sig men jag vill ha en livsstil där jag väljer bort socker i dom mån jag kan.

Sommaren har varit tuff men nu gäller det, jag ska vara snäll mot min kropp och proppa den med härliga saker utan socker. Därför har jag valt att vara med i denna kampanj för NJIE ”gott utan socker”. Det känns viktigt för mig och lite som en ny start som kanske inspirerar er läsare att också, i dom mån ni kan välja produkter utan socker som exempelvis NJIE’S nya fruktdrycker.

Stäng

Gott – utan socker

Det går ju inte riktigt ihop – att vi lever i en tid där vi tänker mer på hälsan än kanske någonsin tidigare och ändå konsumerar socker som aldrig förr. Och jag är inte bättre jag: på eftermiddagen, där när suget kickar in, sätter jag i mig kakan, chokladen eller vad jag kommer åt. Ett gift nästan starkare än nikotinet, och hopplöst att ens försöka bli kvitt. För några år sedan provade jag olika produkter av xylitol, och när NJIE hörde av sig om att testa deras helt nya dryck – rik på vitaminer men helt utan socker – i tre smaker (äpple/päron, citron och min favorit hallon) var jag inte sen att ge det en chans. Även om det här är ett sponsrat inlägg tycker jag smaken känns mer ren och fräsch än många andra drycker. Det känns som att jag kan lämna coca colan nu!

Njies nya fruktdrycker finns att köpa i en matbutik nära dig.

Stäng

Gott utan socker

Hej på er!! Just nu kör NJIE kampanjen “Gott utan socker” för sin nya fruktdryck och då jag på senaste tiden nästan totalt slutat äta sötsaker i alla dess former kände jag att jag platsar in rätt bra på den.

Jag va verkligen helt sjukt beroende av godis, framförallt choklad och köpte alltid med mig en påse påväg hem från skolan. Nu lägger jag banne mig inte ner mer än 20kr kanske per månad på sötsaker, hur sjukt? Jag vet dock inte varför det har blivit så att sötsuget minskat men det tackar jag så väldigt då kroppen mår bättre utan det 🙂

Stäng

Gott utan socker

I get a lot of questions about my diet and lifestyle and it’s an area I love to discuss and share my thoughts and experiences around.

See, about 5 years ago I weighed over 90kg (200 pounds) and my face was covered in awkward zits and acne. Sure, it had a lot to do with the fact that I lived a pretty passive and sedentary life infront of the computer, however, I believe my diet was the main reason for the outcome.

But as you can see my life is pretty different right now. I weigh about 76kg (mostly lean muscle mass) and I’m able to keep my face fairly clean from acne and it’s all because I’ve started to take care of myself by training but primarily taking care of my diet.

From what I’ve learnt, suger is the bad guy. Not the carbohydrates like rice or potato but instead the fake ones like candy and sodas. Cutting sugars from my diet has giving me amazing results and that’s why I wanted to support a campaign like this one for NJIE – great without sugar. Because life is awesome without sugar! I’m less stressed out, feeling better and my body and skin just looks so much better!

Stäng
Stäng

GOTT, GODARE, GODAST!

Tillsammans med våra vänner har vi fått ihop en massa smarriga recept som vi gärna delar med oss utav. Här finns fräscha fruktdrycks-drinkar och annat gott och blandat. Om du är sugen på fler goda recept kan du klicka dig vidare här. Mums!

SUMMER KISSED

SUMMER KISSED

Ingredienser

 • 5 dl NJIE Fruktdryck Raspberry
 • 2 klyftor vattenmelon
 • 1 dl bubbelvatten
 • Koriander
 • Krossad is

Gör så här

Dela vattenmelonen i tärningar och blanda sedan allt i ett glas – färdig att servera!

Hemmagjord granola

Hemmagjord granola

Ingredienser

 • 2 dl grovt hackade hasselnötter
 • 2dl grovt hackade valnötter
 • 1 dl solroskärnor
 • 1 dl pumpakärnor
 • 1 dl kokosflingor
 • 1/2 dl hela linfrön
 • 1/2 dl sesamfrön
 • 1 msk malen kardemumma
 • 2 msk kanel
 • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
 • 0,75 dl NJIE Fruktdryck Apple & Pear
 • 1/2 dl kokosfett (låt det smälta till flytande konsistens)

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienser och fördela på plåt. Rosta allt på 150 grader i ca 20-30 minuter långt ner i ugnen (lite olika beroende på ugn, se till så det inte blir för bränt!). Rör några gånger under tiden. Förvaras i tät burk och är perfekt att servera till NJIE ProPud Vanilla.

Spicy Lemon Drink

Spicy Lemon Drink

Ingredienser

 • 7 dl NJIE Fruktdryck Lemon
 • Riven Ingefära
 • 200 g Fryst mango
 • Mynta

Gör så här

Blanda allt i mixer och servera i glas.

ProPud Créme Brûlée Caramel

ProPud Créme Brûlée Caramel

Ingredienser

 • ProPud Caramel
 • Sukkrin Gold (Sockerfritt socker)
 • Hallon
 • Jordnötter

Gör så här

Häll över en ProPud Caramel i en ugnssäker form. ProPud:en bör ha varit kyld i några timmar för bästa fasta konsistens. Fyll sedan ett lager med Sukkrin Gold (sockerfritt socker) på toppen av pudding och bränn med en brännare på sockerytan.

Garnera med krossade jordnötter och färska hallon.

Voliá – en Créme Brûlée utan tillsatt socker. Givetvis laktosfri och proteinrik.

Bananpannkakor med Äpple & Karamell

Bananpannkakor med Äpple & Karamell

Ingredienser

 • 2 bananer
 • 2 ägg
 • 1/2 äpple
 • 1 tsk smör
 • 1 msk russin
 • 1 krm kanel
 • 1 tsk honung
 • 1 burk ProPud Caramel
 • Hackande pekannötter som valfri topping

Gör så här

Bananpannkaka:
Mosa banan i en skål, knäck i ägg och blanda. Stek sedan i stekpanna i önskad storlek.

Fyllning/topping:
Stek äppelskivor med russin och kanel och toppa pannkakorna med ProPud Caramel, hackande pekannötter och ringlad honung.

Receptet avser två pannkakor á en portion.

Heavenly Vanilla

Heavenly Vanilla

Ingredienser

 • 1 tsk smör
 • 1/2 dl havregryn
 • 1 krm mald kardemumma
 • 1 dl frusna hallon
 • 3 msk vatten
 • 1 dl ProPud Vanilla
 • 6 färska hallon

Gör så här

Rosta havregrynen gyllenbruna i en stekpanna tillsammans med smör och kardemumma. Mixa frusna hallon och vatten till en hallonsås. Vill du ha tunnare konsistens på såsen, tillsätt mer vatten. Varva rostade havregryn, ProPud Vanilla och hallonsås i ett glas, toppa med färska hallon.

LIGHTS, CAMERA, ACTION!

Vi hade superkul på inspelningen av kampanjfilmen - Tack för alla fina bidrag!

Vitaminer som gör skillnad

Sockerfritt ska inte bara vara gott – det ska vara hälsosamt! Därför har vi sett till att ladda NJIE Fruktdryck med goda vitaminer som bland annat bidrar till finare hud, bättre immunförsvar och starkare skelett. Så nästa gång du väljer dryck till frukosten, lunchen eller middagen kan du samtidigt boosta din kropp. Bra va? Nedan kan du läsa lite mer om vitaminerna i vår fruktdryck.

C-VITAMIN Bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för benstommens funktion. Den här vitaminen stödjer även immunförsvaret och järnupptaget.

D-VITAMIN Ser till att hålla dina tänder fina och friska.

B12 En viktig vitamin som bidrar till celldelningsprocesser och bildningen av friska blodkroppar.

BIOTIN / B7 Tacka den här vitaminen för ditt tjusiga hårsvall och fina hy.

B6 Nerver av stål? Tacka vitaminen B6 som bland annat bidrar till nervsystems normala funktion.

NIACIN / B3 Håller dig pigg och fräsch! Vitaminen är viktig för en normal energiomsättning.

PANTOTENSYRA / B5 Laddar batterierna. Här har vi ytterligare en vitamin som bidrar till minskad utmattning och trötthet.