SÅSDUELLEN

Vi utmanade våra vänner Alexander och Alexandra att sätta ihop riktigt goda rätter som skulle passa till våra smarriga såser. Kolla på utmaningen här!

GOD, GODARE, GODAST!

Fightern Alexander eller träningsprofilen Alexandra - Vems maträtt tycker du blev bäst? Rösta fram din favorit och tävla om fina priser från NJIE! I potten ligger supergoda produkter från NJIE. Mums!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Vad kul att du hittade hit! Tyvärr är tävlingen avslutad för den här gången, men lugn – Du kan hitta våra smarriga såser i en matbutik nära dig. Om du skulle vilja kika på tävlingens vinnare och deras motiveringar kan du gå vidare genom att klicka här.

188
Rösta!

JIPPIEE - DU ÄR PÅ VÄG ATT RÖSTA PÅ ALEXANDRA!

Varför gillade du Alexandras maträtt bäst? Motivera ditt svar för en bättre chans att vinna!

Vi behöver e-mailadresser att kontakta vinnarna på. Skriv in din adress nedan.

Motivera din röstning

Mailadress

Jag godkänner tävlingsvillkoren.

Tävlingsvillkor

För att delta i tävlingen måste du bo i Sverige samt acceptera reglerna för tävlingen. Vinnaren kommer att bli informerad personligen via e-mail. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot annan egendom. NJIE Group AB kommer att utse tio (10) vinnare som bedöms på motiveringen i röstningsformuläret. NJIE Group AB’s beslut om vinnare kan ej överklagas. Vinsten består av värdecheckar för produkter från NJIE till ett värde av 400 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. NJIE tar inte ansvar för konsekvenserna av att tävlingsbidrag försvunnit, eventuella tekniska svårigheter eller problem som kan påverka endera anmälan eller slutresultatet av tävlingen. Tävlingsperioden är 31/5/2017-25/6/2017. Vinnarna meddelas senast 30/6/2017.

301
Rösta!

JIPPIEE - DU ÄR PÅ VÄG ATT RÖSTA PÅ ALEXANDER!

Varför gillade du Alexanders maträtt bäst? Motivera ditt svar för en bättre chans att vinna!

Vi behöver e-mailadresser att kontakta vinnarna på. Skriv in din adress nedan.

Motivera din röstning

Mailadress

Jag godkänner tävlingsvillkoren.

Tävlingsvillkor

För att delta i tävlingen måste du bo i Sverige samt acceptera reglerna för tävlingen. Vinnaren kommer att bli informerad personligen via e-mail. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot annan egendom. NJIE Group AB kommer att utse tio (10) vinnare som bedöms på motiveringen i röstningsformuläret. NJIE Group AB’s beslut om vinnare kan ej överklagas. Vinsten består av värdecheckar för produkter från NJIE till ett värde av 400 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. NJIE tar inte ansvar för konsekvenserna av att tävlingsbidrag försvunnit, eventuella tekniska svårigheter eller problem som kan påverka endera anmälan eller slutresultatet av tävlingen. Tävlingsperioden är 31/5/2017-25/6/2017. Vinnarna meddelas senast 30/6/2017.

se recept

NJIE KVARGSÅS
ETT LÄTTARE ALTERNATIV

NJIEs kvargsåser är baserade på lättkvarg vilket gör dem överlägset fettsnåla med endast 3,9% fett. Samtliga är proteinrika och helt utan tillsatt socker. Testa gärna till klassiska kötträtter, grönsaker eller som dip.

NJIE KVARGSÅS BARBEQUE

Grillsäsongens måste! En kryddig och rökig sås med tomat, chipotle-chili och vitlök.

NJIE KVARGSÅS BEARNAISE

Hela Sveriges favorit. Krämig och len med äkta dragon och schalottenlök.

NJIE KVARGSÅS TEX MEX

Kryddig och krämig sås, inspirerad av varmare breddgrader.

”FY FAN VAD GOTT…”

-ALEXANDER ”THE MAULER” GUSTAFSSON

ENKELT & SMARRIGT!

Här hittar du Alexander och Alexandras recept från filmen. Fisk, kött eller vegetariskt - vilket gillar du bäst? Klicka på bilderna för att se hela receptet.

Alexandersbulgursallad med lax och Barbequesås

Alexandersbulgursallad med lax och Barbequesås

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl hönsbuljong
  • 600 g laxfilé
  • Smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 apelsiner
  • 2 avokado
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 burk NJIE Kvargsås Barbeque

Gör så här

Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i kuber och stek i smör i ca 3 min, salta och peppra. Skala apelsinerna och dela i bitar. Tärna avokado. Blanda ihop alla ingredienser, strö över lite färsk persilja och servera med kvargsås Barbeque.

Alexandrasspenatplättar med fetaostsallad och Barbequesås

Alexandrasspenatplättar med fetaostsallad och Barbequesås

Ingredienser

  • (ca 20 st)
  • 200 g spenat
  • 4 dl dinkel-, vete- eller grahamsmjöl
  • 4 dl filmjölk
  • 4 ägg
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Smör/olja att steka i

Till servering;

Tomater, grönsallad och fetaost.

1 burk NJIE Kvargsås Barbeque

Gör så här

Hacka eller mixa spenaten, blanda med mjölet och vispa ner lite fil i taget tills du har en smet utan klumpar. Vispa ner ägg och vänd ner bakpulver, salt och vitpeppar. Låt gärna smeten stå en stund. Stek små plättar (ca 1/2 dl smet/plätt) på medelvärme.

Toppa gärna med en liten fetaostsallad. Servera med kvargsås Barbeque.

 

AlexandersEntrecôte med bakad sötpotatis, sallad och Bearnaise

AlexandersEntrecôte med bakad sötpotatis, sallad och Bearnaise

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 4 skivor entrecôte eller ryggbiff a ca 180 g
  • 700 g sötpotatis
  • olivolja, salt och svartpeppar

Till servering;

lite gröna blad

1 burk NJIE Kvargsås Bearnaise

Gör så här

Klyfta sötpotatisen och lägg i en ugnsfastform, blanda med olja och salt. Ugnsbaka i ca 40 minuter på 200 oC. Salta och peppra köttet, stek i olja på hög värme ett par minuter på varje sida. Stek det i olja ett par minuter på varje sida. Servera med sötpotatisen, lite gröna blad och kvargsås Bearnaise.

Alexandrasfrasiga torskfilé med Bearnaise

Alexandrasfrasiga torskfilé med Bearnaise

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 4 bitar torskfilé a 150 g
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko
  • 700 g jordärtsskocka
  • 500 g potatis
  • Olivolja
  • Salt
  • 1 burk NJIE Kvargsås Barbeque

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Salt

Gör så här

Koka upp vinäger, socker och vatten med en liten nypa salt. Skiva rödlöken och lägg ner den i den kokande lagen och dra av kastrullen. Låt löken svalna.

Värm ugnen till 200 oC. Skala potatis och jordärtskockor.  Halvera dem och lägg i en ugnsfast form. Blanda med olja och salt och ugnsbaka ca 20 min tills de är genommjuka med en fin rostad färg.

Salta torsken. Vispa äggen och häll i en djup tallrik. Lägg mjöl och panko på varsin tallrik. Vänd torsken först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon. Stek torsken på medelhög värme i olja till den fått fin färg, ca 4 minuter på varje sida. Servera med picklad lök, rostade grönsaker och kvargsås Barbeque.

AlexandersChicken faijtas med Tex Mex-sås

AlexandersChicken faijtas med Tex Mex-sås

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 4 st avokado
  • 1 msk pressad limejuice
  • 300 g majskorn
  • 2 st hjärtsallader
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl gräddfil
  • 2 förpackningar mini tortillabröd (à 200 g)
  • 1 burk NJIE Kvargsås Tex Mex

Gör så här

Skiva avokadon och blanda med limejuicen, smaka av med salt. Låt majsen rinna av och skölj salladen. Stek kycklingen i oljan tills den är genomstekt. Tillsätt alla kryddor och vatten, låt sjuda tills vattnet kokat in något.
Servera i tortillabröd med kvargsås Tex Mex och lite gräddfil.

Alexandrashonung- och sesamglaserad majskyckling med Tex Mex-sås

Alexandrashonung- och sesamglaserad majskyckling med Tex Mex-sås

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 4 majskycklingbröst med skinn a ca 170 g
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk sesamfrön
  • salt, peppar och olja
  • 1 medelstor romansallad
  • 2 grillade paprikor (konserverade)
  • 40 gram parmesanost
  • 1 burk NJIE Kvargsås Tex Mex

Gör så här

Värm ugnen till 150 oC. Salta och peppra kycklingbrösten och bryn i olja ett par minuter på varje sida till gyllene färg. Tillsätt honung och sesamfrön och stek i ytterligare ca 1 minut tills de är fint karamelliserade. Lägg över i en ungsfast form och baka i ca 10 minuter tills kärntemperaturen är 65 oC.

Strimla paprikan. Fördela salladsbladen och paprikan över 4 tallrikar. Lägg på kycklingen, riv över parmesanost och servera med kvargsås Tex Mex

Bloopers

Vinnare

Namn Namnsson

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id iaculis arcu, sed hendrerit elit. Fusce nec lorem non massa condimentum auctor quis mollis augue. Aliquam vestibulum gravida imperdiet.

Namn Namnsson

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id iaculis arcu, sed hendrerit elit. Fusce nec lorem non massa condimentum auctor quis mollis augue. Aliquam vestibulum gravida imperdiet.

Se fler

Namn Namnes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id iaculis arcu, sed hendrerit elit. Fusce nec lorem non massa condimentum auctor quis mollis augue. Aliquam vestibulum gravida imperdiet.

Namn Namnes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id iaculis arcu, sed hendrerit elit. Fusce nec lorem non massa condimentum auctor quis mollis augue. Aliquam vestibulum gravida imperdiet.

Namn Namnes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id iaculis arcu, sed hendrerit elit. Fusce nec lorem non massa condimentum auctor quis mollis augue. Aliquam vestibulum gravida imperdiet.

Namn Namnes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id iaculis arcu, sed hendrerit elit. Fusce nec lorem non massa condimentum auctor quis mollis augue. Aliquam vestibulum gravida imperdiet.

 

Tävlingsvillkor

För att delta i tävlingen måste du bo i Sverige samt acceptera reglerna för tävlingen. Vinnaren kommer att bli informerad personligen via e-mail. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot annan egendom. NJIE Group AB kommer att utse tio (10) vinnare som bedöms på motiveringen i röstningsformuläret. NJIE Group AB’s beslut om vinnare kan ej överklagas. Vinsten består av värdecheckar för produkter från NJIE till ett värde av 400 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. NJIE tar inte ansvar för konsekvenserna av att tävlingsbidrag försvunnit, eventuella tekniska svårigheter eller problem som kan påverka endera anmälan eller slutresultatet av tävlingen. Tävlingsperioden är 31/5/2017-25/6/2017. Vinnarna meddelas senast 30/6/2017.