Banan- & jordnötsfylld våffeltoast

Månadens recept

Ambassadör Nellie Ohlsson

Banan- & jordnötsfylld våffeltoast

Gör så här

Våffelsmeten:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum tillsammans med en nypa salt. Häll i kokosmjöl, fiberhusk, vaniljpulver samt bakpulver. Rör i kvargen/puddingen. Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och skicka in plåten i ugnen – cirka 5-6 minuter eller tills kakan fått en fin färg.

Ta ut plåten ur ugnen och dela kakan i två lika stora kvadratiska bitar.

 

Fyllningen:
Värm proteinbarsen i mikron ca 10-15 sek, så den blir lite mjuk. Försök att platta ut barsen, dela i mindre bitar och lägg ut på ena delen utav kakan. Lägg sedan jordnötssmör och skivad banan på andra kakan. Slå ihop kakorna till en toast och grädda i ett toastjärn eller våffeljärn, som är smort med kokosolja eller smör i runt 5 minuter eller till timern säger till. Lägg våfflan/våfflorna på en tallrik och servera med en ProPud och tinade hallon.

Ingredienser

  • VÅFFLOR
  • 3 äggvitor
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk bakpulver
  • lite salt
  • 2 msk vanilj kvarg eller ProPud Vanilla
  • lite vaniljpulver
  • FYLLNING
  • 2 stycken NJIE proteinbars - Banana Split
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 banan
  • 1 burk NJIE ProPud-chokladpudding eller NJIE Choco n’ Nuts
Se fler recept