Bananbröd med saffran

Månadens recept

nellieohlsson

Bananbröd med saffran

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggen. Mosa ner 2,5 banan (jag sparade en halva till att lägga på toppen), ProPud, mandelmjöl, havregryn (mixade till mjöl), bakpulver, vaniljpulver, honung/agavesirap, ev. nötter, saffran och salt. Vispa en stund till.

Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Toppa med bananhalvan och lite flingsalt.

Skjuts in i ugnen, nedre delen, i cirka 45 min.

Ingredienser

  • 3 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 1 burk vaniljpudding från NJIE
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk honung eller agavesirap
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl havregryn (mixade till mjöl)
  • 2 krm salt
  • 1 kuvert saffran
  • 2 msk bakpulver
  • Lite hackade valnötter/cashewnötter (valfritt)
Se fler recept