Frasig torskfilé med Bearnaise

Månadens recept

Frasig torskfilé med Bearnaise

4 portioner

Gör så här

Koka upp vinäger, socker och vatten med en liten nypa salt. Skiva rödlöken och lägg ner den i den kokande lagen och dra av kastrullen. Låt löken svalna.

Värm ugnen till 200 grader C. Skala potatis och jordärtskockor.  Halvera dem och lägg i en ugnsfast form. Blanda med olja och salt och ugnsbaka ca 20 min tills de är genommjuka med en fin rostad färg.

Salta torsken. Vispa äggen och häll i en djup tallrik. Lägg mjöl och panko på varsin tallrik. Vänd torsken först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon. Stek torsken på medelhög värme i olja till den fått fin färg, ca 4 minuter på varje sida. Servera med picklad lök, rostade grönsaker och kvargsås Barbeque.

Ingredienser

  • 4 bitar torskfilé á 150 g
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko
  • 700 g jordärtsskocka
  • 500 g potatis
  • olivolja
  • salt
  • 1 burk NJIE Kvargsås Barbeque
  • 1 rödlök
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vatten
Se fler recept