Kladdkaka med hallonmousse

Månadens recept

Vår ambassadör David Pham (länk)

Kladdkaka med hallonmousse

Gör så här

Alla ingredienser till kladdkakan blandas i en bunke och åker in i ungen på 150 C° i 14-18 minuter.

 

Hallonmousse: Mixa hallonen och passera dem genom en finmaskig sil. Blötlägg gelatinbladen cirka 10 minuter. Vispa grädden och blanda ner de mixade hallonen. Koka upp frukdrycken, och smält ner gelatinbladen. Rör ner lite av hallongrädden i sockerlagen och rör om. Häll över socker­lagen i resten av hallon­grädden och vispa ihop. Häll sedan moussen på den kalla kakan och ställ i kylskåpet minst 3 timmar.

 

Glaze: koka upp fruktdrycken. Blötlägg gelatinbladen i 10 minuter. Smält sedan ner gelatinbladen i fruktdrycken. Häll sedan glazen över hallonmousset och låt det stå i kylskåpet i 2 h eller tills det stelnar. 

Ingredienser

  • Kladdkaka:
  • 100 g smör
  • 2½ dl sötströ
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ dl valfritt typ av mjöl
  • 2 ägg
  • 1 burk NJIE ProPud Chocolate (200g)
  • Hallonmousse:
  • 300 g tinade hallon
  • 4 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl NJIE Fruktdryck Raspberry
  • Glaze:
  • 4 gelatinblad
  • 3 dl NJIE Fruktdryck Raspberry
Se fler recept