Mjuk Pepparkaka

Månadens recept

Vår ambassadör Isak Melin

Mjuk Pepparkaka

2 port

Gör så här

– Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
– Blanda alla ingredienser utom Havregrynen och Moroten.
– Ha i Havregrynen och mixa allt med en stavmixer.
– Ha i de grov rivna Morötterna och rör runt.
– Smörj en form med antingen Pam Sprayfett alt. Kokosfett och häll sedan allt i ugnsformen.
– Grädda i ugnen cirka 30-40 min beroende på önskad ”mjukhet”.
– Avnjut!

Ingredienser

  • 1 st NJIE ProPud Pepparkaka
  • 1 Äggvita
  • 1 "hatt" Vaniljarom
  • 2 msk Ica Sötströ
  • 2 tsk Oogies Smörkrydda
  • 1,5 tsk Bakpulver
  • 2 dl Havregryn
  • 150g Grovriven Morot
  • (1 tsk extra pepparkakskrydda för mer dominant smak)
Se fler recept