NAPOLEONBAKELSE

Månadens recept

sjokolade_monster

NAPOLEONBAKELSE

Gör så här

Tina de frusna smördegsplattorna i ca 15-20 min, lägg ihop plattorna 2 och 2 och kavla ut på bakplåtspapper så att det täcker en hel ugnsplåt, nagga plattorna med en gaffel.

Baka mitt i ugnen på 210°C i ca 15 minuter (tills plattorna fått en gyllene färg). Låt kakan svalna och dela den sen i 2 delar.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden (tillsätt lite Sukrin & vaniljsocker när du vispar), tillsätt ProPud vaniljpudding och blanda. Ta upp gelantibladen och krama ur vattnet, smält därefter bladen i 2 msk kokande vatten.
När gelatinet har smält lägg i lite av vaniljkrämen och blanda, rör sedan ner allt i resten av vaniljkrämen och blanda väl.

Stryk krämen över den ena kakan och lägg sedan på den andra kakan med undersidan upp.
Ställ in i kylskåp i 4 timmar. Strö över lite sukrinmelis innan servering.

Ingredienser

  • 4 st frusna smördegsplattor
  • 2 st Njie ProPud Pudding Vanilj (400g)
  • 3 dl Vispgrädde
  • 3 ark Gelatinblad
  • 2 msk SukrinMelis (+ lite extra att strö över)
  • 1/2 tsk Vaniljsocker
Se fler recept