Somrig Rabarberpaj

Månadens recept

Vår Ambassadör Isak Melin

Somrig Rabarberpaj

45 min

350

2

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 180grader över/under värme
 Som en grund så behövs;
– Ca 300g Rabarber
– 1 msk Ica Sötströ
Skala och skiva upp rabarbern i medelstora bitar som sedan läggs i en passande form.
Strö Sötströt över dessa och lägg åt sidan så länge.
Till degen behövs;
– 250g Mini Keso 1,5%
– 1 dl Havregryn (Helst Fiberberikade)
– 0,5 dl Fibrex
– 3 msk Ica Sötströ
– 1 hatt Vanilj Arom
– 2 tsk Oogies Smörkrydda (inget måste, finns att hitta på Amerikanska hyllan i större Ica affärer)
– 1 tsk Kanel
– 1 tsk Kardemumma
Rör runt samtliga ingredienser och fördela jämnt i formen över Rabarber bitarna.
Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 35-45 min tills den fått en lite gyllenbrun lätt bränd yta.
Ta ut och låt svalna och servera sedan ihop med Njie Propud Vanilla Sauce. (Räknas in exklusive i kalorierna)

Ingredienser

  • Ca 300g Rabarber
  • 4 msk Sötströ
  • 250g Mini Keso 1,5%
  • 1 dl Havregryn (Helst Fiberberikade)
  • 0,5 dl Fibrex
  • 1 hatt Vanilj Arom
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Kardemumma
  • 2 tsk Oogies Smörkrydda (valfritt)
Se fler recept