Spenatplättar med fetaostsallad och Barbequesås

Månadens recept

Spenatplättar med fetaostsallad och Barbequesås

Gör så här

Hacka eller mixa spenaten, blanda med mjölet och vispa ner lite fil i taget tills du har en smet utan klumpar. Vispa ner ägg och vänd ner bakpulver, salt och vitpeppar. Låt gärna smeten stå en stund. Stek små plättar (ca 1/2 dl smet/plätt) på medelvärme.

Toppa gärna med en liten fetaostsallad. Servera med kvargsås Barbeque.

 

Ingredienser

  • 200 g spenat
  • 4 dl dinkel-, vete- eller grahamsmjöl
  • 4 dl filmjölk
  • 4 ägg
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • smör/olja att steka i
  • tomater, grönsallad och fetaost.
  • 1 burk NJIE Kvargsås Barbeque
Se fler recept