Ugnsstekt entrecôte med rotfrukter och bearnaise

Månadens recept

Ugnsstekt entrecôte med rotfrukter och bearnaise

4

Gör så här

Gnid in kryddorna med hjälp av oljan runt om köttet, lägg i en form och stick in en stektermometer i mitten av köttet. Stek i nedre delen av ugnen på 125-150 grader. Stektermometern ska visa 60 grader för medium, eller 68 för välstekt. Lägre ugnstemperatur = saftigare kött. Ta ut köttet från ugnen, lägg aluminiumfolie över och låt vila minst 30 minuter. Servera med ugnsstekta rotfrukter, grönsallad och NJIE Kvarg Bearnaise.

Ingredienser

  • 1-1,5 kg entreôte i bit
  • 2 msk olja
  • 0,5-1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk timjan
  • 1 burk NJIE Karg Bearnaise
Se fler recept